
У организацији и под покровитељством Владе Републике Србије, Владе Албаније и Републике Северне Македоније, а у оквиру реализације иницијативе Опен Балкан, од 16. до 19. новембра 2023. одржана је друга по реду манифестација Wine Vision by Open Balkan.
У оквиру ове манифестације одржано је прво такмичење кувара професионалаца и младих кувара под називом Food Vision by Open Balkan – Open Balkan Chef Culinary Challenge 2023. Квалитет такмичења је био осликан квалитетом интернационалних судија, са изузетним кулинарским искуством; Драган Унић (председник судиског тима), Daniel Schade, Dominique Grandjean, Franciane Tartari, Daniel Ayton, Мирослав Кубец, Мартина Евентс и Сасо Дравинец.
Са Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Департмана за географију, туризам и хотелијерство, Катедре за гастрономију, у категорији „Најбољи млади кувар“ (Best Young Chef) – припрема традиционалног јела на модеран начин, учествовало је шест студената основних и мастер студија, који су остварили завидне резултате, ушавши у девет најбољих. Међу њима су Милица Петрушић која је освојила златну медаљу и прво место, као и Савета Бикић са сребрном медаљом и освојеним другим местом, која је награђена и признањем за најперспективнијег младог кувара. Поред њих, успешан пласман освојили су и студенти: Милана Чугаљ, четврто место; Филип Витомировић, шесто место; Михаило Малбаша, осмо место и Андрија Коцић, девето место. Ментори студената били су др Бојана Калењук Пиварски и Горан Радивојевић, уз асистенцију колега Велибора Ивановића и Стефана Шмуговића.
Мапа сајта | Copyright © 1998- Универзитет у Новом Саду. Сва права задржана. | webmaster: webadm@uns.ac.rs