Тим из Србије, којег су чинили наставник вештина на Катедри за гастрономију Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду Горан Радивојевић и мастер студенткиња Савета Бикић, освојио је сребрну медаљу у категорији веганских јела на престижном глобалном такмичењу у области гастрономије Global Chefs Challenge, које је одржано од 22. до 25. октобра 2024. године у Сингапуру, у оквиру Светског конгреса кувара.
Такмичење, које је организовано у четири различите категорије, међу којима је и категорија веганских јела у оквиру које је екипа из Србије освојила сребро, захтевало је изузетно висок ниво техничке експертизе, креативности и прецизности.
Како је навела Кулинарска федерација Србије, национални тим Србије се борио са још седам земаља, а нијансе су одлучивале међу учесницима. Претходно се национални тим Србије пласирао на Global Chef Challenge као представник Јужне Европе, на основу пласмана оствареног у полуфиналу које је одржано у Риминију 2023. године.
Овим значајним међународним признањем настављен је и низ успеха за ПМФУНС у области гастрономије.
Фото: Кулинарска федерација Србије (Facebook страница)
Мапа сајта | Copyright © 1998- Универзитет у Новом Саду. Сва права задржана. | webmaster: webadm@uns.ac.rs